вход

потребителско име:

парола:

забравена парола »
регистрация »
Имам код

бързо търсене


Търсене по цена:

от до
разширено търсене »

акцент

избор по марка

промоция

Tombow - Подарък

Оригинален консуматив за всеки закупен продукт с марката Tombow.

Inoxcrom - Подарък

С всеки закупен продукт на Inoxcrom - Подарък Детска писалка Inoxcrom.

Общи условия и срокове

 

Предоставяни услуги

 1. Pen.bg предоставя на клиентите-потребители следните услуги:
  - Информация за продуктите в сайта, разпределени по категории и подкатегории;
  - Продажба и доставка на оферираните стоки с условия по избор на клиента;
  - Kонсултации по телефон, в рамките на работното време:
  от 09:00 до 18:00 часа - от понеделник до петък.

  Доставчик на гореизброените услуги е:

  За да разгледате тази страница ви е необходим
  Adobe Flash Player.

Условия за поръчка и доставка на стоки

 1. Указаната цена на отделните стоки е за 1 брой, с включен ДДС и невключена цена за доставка.

 2. Условията за поръчка и доставка на стоките са указани в сайта и са личен избор на потребителя.

 3. Поръчването на определена стока става чрез натискане на бутона "Поръчвам" след избор на желаното количeство и разновидност на артикула. Действието представлява волеизявление, което обвързва със силата на договор клиента и Pen.bg.

 4. При поръчката клиентът задължително посочва точен адрес и телефон, данни за фирмата или за физическото лице, данни, необходими за издаване на фактура (ако лицето желае да му бъде издадена) и осъществяване на доставка.

 5. Посочването на непълни или неверени данни прави поръчката невалидна и тя не обвързва Pen.bg с изпълнение.

Условия на доставка

 1. Възможностите за плащане и доставка са:
  - с наложен платеж по куриер;
  - по банков път (с банков превод).
  Поръчаната стока се доставя на, посочения от клиента конкретно за поръчката, адрес за доставка.

 2. При избор на “доставка с наложен платеж” клиентът е длъжен да заплати стоката на приносителя при нейното получаване.

 3. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована, съгласно вида й и транспорта, използван за доставка.

 4. Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес, Pen.bg се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.

 5. Доставка в рамките на България се изчислява по актуалната ценова листа на избраната, от възможните за конкретната поръчка, куриерска компания.

Отказ за получаване на поръчана и доставена стока

 1. Клиент, поръчал стока през електронния магазин Pen.bg и получил същата по пощата, с куриер или друг вид транспорт, има право да откаже получаването на поръчката или част от нея, след като тя вече му е доставена, само в един от следните случаи:
  - при транспортирането стоката или нейната опаковка са повредени;
  - дoставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента;
  - цената не съответства на първоначално оферираната;
  - в случаите, предвидени от ЗЗППТ.
  Pекламации по гореизброените пунктове се извършват само в момента на доставката. Извън изброените случаи клиентът няма право да откаже получаването и заплащането на поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка до него и връщане на стоката обратно на доставчика.

 2. След получаване и заплащане на стоката клиентът може да я рекламира или да иска връщането й и възстановяване на платената от него цена в следните случаи и срокове:
  13.1. Ако по време на нейната експлоатация са настъпили повреди, предвидени като гарационни;
  13.2. В случаите, предвидени от ЗЗППТ.

  Клиентът не може да рекламира поръчаната стока или да иска връщането й и възстановяване на платената от него цена в следните случаи:
  - Стоката е била брандирана или персонализирана по някакъв начин;
  - Стоката е била ползвана и / или е с нарушена цялост на оригиналната опаковка.

 3. Рекламации се приемат, както следва:
  - По т.13.1 - в срока предвиден в гаранционната карта, придружаваща стоката, след подробното попълване на формуляра за рекламация.
  - По 13.2 - в срок от 7 /седем/ дни от получаването на стоката при условие, че бъдат посочени писмено основателни причини за това и се подпише декларация, удостоверяваща че стоката се намира във вида, в който е получена, без да е била ползвана и е с ненарушена оригинална опаковка.
  Транспортните разходи по т.14 са за сметка на клиента.

 4. Когато доставената стока е с гаранция от производителя/вносителя й и клиентът е редовно снабден с гаранционна карта, където са посочени адреси и телефони на гаранционните сервизи, той се обръща директно към посочените сервизи или пунктове.

Споделяне и разкриване на информация

Pen.bg се отнася изключително сериозно към неприкосновеността на вашите лични данни. Моля, прочетете повече за политиката ни на конфиденциалност.

За какво се отнася политиката на конфиденциалност:
Политиката на конфиденциалност засяга начина, по който Pen.bg третира личната идентификационна информация, която сайтът автоматично събира, докато сте в Pen.bg или използвате други услуги на Pen.bg.

Защита

Интернет е глобална среда и поради това използването на Интернет за събиране и обработване на лични данни задължително включва предаването на данни по международни пътища. Затова, когато посещавате Pen.bg и общувате с нас по електронен път, Вие признавате и заявявате съгласието си с обработването на личните Ви данни по този начин.

Ако имате въпроси или предложения относно вашата лична информация или гореспоменатите практики, моля, свържете се с нас на info@pen.bg.

Pen.bg 2008. Всички права запазени!

Използването на информация, вкл. текстове, изображения, медия и др., от този сайт е разрешено само в случай, че цитирате Pen.bg като източник с хиперлинк към страницата. Включването на връзки към Pen.bg е свободно, но ще Ви бъдем благодарни, ако ни уведомите.

Ограничение на отговорността

Екипът на Pen.bg полага всички възможни усилия да осигури максимално актуална информация. Pen.bg не носи отговорност за вреди, получени в следствие на публикувана информация, както и за съдържанието и достоверността на публикуваните в сайта материали.

Други условия

 1. Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и др.п., нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица.

 2. Pen.bg не носи отговорност спрямо клиента в случай на липса на складова наличност на оферирана стока или друга невъзможност оферираната стока да бъде доставена на клиента веднага или в уговорения с доставчика срок.

 3. Pen.bg не носи отговорност спрямо потребителите на сайта, както и по отношение на трети лица, в случаи на копиране или друг вид неправомерно ползване на чужда търговска марка, запазен знак за произход, информация, картина, звук, образ и др.п. Всички такива принадлежат на съответните им собственици и се използват в сайта единствено с цел реклама и/или продажба на съответния продукт.