вход

потребителско име:

парола:

забравена парола »
регистрация »
Имам код

бързо търсене


Търсене по цена:

от до
разширено търсене »

акцент

избор по марка

Marlen

Марлен е основана през 1982 год. от Марио Еспосито и Антонио Еспосито. Уникалните пишещи инструменти, произведени под марката Марлен са умишлено създадени „да бъдат различни”. Това са висококачествени и ръчно изработени колекции с ограничено издание, плод на виртуозно майсторско изкуство. 

още за Marlen »

 

 

Kолекции

 

Cadrane Solaire

Cadrane Solaire

Писалката Cadran Solaire е най-усъвършенстваната версия на древната система за измерване на времето – вертикален цилиндричен часовник. Тъй като бил удобен и прост уред, той бил използван от пътешественици, поклонници и пастири, главно в района на Пиринеите.

 

Avrevs

Avrevs

Тази колекция луксозни пишещи средства Marlen е посветена на древна монета, разпространена в Римската империя, т.н. ауреус. Преди около 2000 години той достигнал епическа значимост, така както еврото сега. Отначало ауреусът не бил така известен, но след встъпване на управление на Юлий Цезар, тази монета добила широка популярност и употреба.

 

Stylo Lunaire

Stylo Lunaire

Марлен се вдъхновява от разнообразни уреди и закони от различни сфери на науката. Писалката Lunaire е един изключителен научен инструмент, който пресъздава идеята за лунния ден и фазите на луната.

 

Stylo Astrologie

Stylo Astrologie

Новата писалка Astrologie е част от колекцията на Марлен, вдъхновена от научните постижения. Посветена е на космическите съзвездия и почитателите на аксесоари с ексцентрична красота.

 

Palazzo Reale

Palazzo Reale

Колекцията маркови пишещи средства е вдъхновена от архитектурното великолепие на кралския дворец в Касерта, построен от известния италиански архитект Ванвители.

 

Sundial

Sundial

Колекцията Sundial/Слънчев часовник е най-усъвършенстваната версия на древната система за измерване на времето - вертикален цилиндричен часовник. Тъй като бил удобен и прост уред, той бил използван от пътешественици, поклонници и пастири, главно в района на Пиринеите.

 

Antica Grecia

Antica Grecia

В периода от 750 до 146 год пр. Хр. се е зародила древно-гръцката култура, която по-късно се развила и дала основите на западната цивилизация. Вдъхновен от постиженията на древните гърци, главният майстор на Марлен създава колекцията пишещи средства Antica Grecia. Тя включва издание от 776 писалки и 776 ролери, великолепно изработени от смола, месинг, бронз и сребро.

 

Antica Atella

Antica Atella

Компанията създава колекцията пишещи средства Antica Atella от уважение към своя произход. Фабриката на Марлен е разположена точно в центъра на съществуващия в миналото град Атела. Той бил средище на древни култури като етруските, а след това и римляните, град, който продължава да разкрива техните художествени идеали и невероятен творчески замах чрез богати археологически артефакти, които непрестанно се откриват.

 

Cheope

Cheope

Khufu (Хеопс) бил фараон в древен Египет. В историята той се свързва с построяването на пирамидата в Гиза, единствената запазена от всичките седем чудеса на света.

 

HTF Geneve Luxury

HTF Geneve Luxury

Женева е град на идеи, град-символ на елегантност, прецизност и организация. Точно тези идеи са залегнали и в колекцията на Марлен Geneve Luxury. Комбинирайки красота, перфекционизъм и съвършени пропорции, Geneve Luxury е символ на творческата философия на компанията.

 

Egizia

Egizia

Колекцията луксозни пишещи средства с ограничено издание Egizia е вдъхновена от феерията и мистерията на египетската цивилизация. Изобразени са Сфинксът и чудните пирамиди, единствено запазени от всичките седем чудеса на света. С Egizia можете да почувствате горещината на пустинята, величието на пирамидите и енигмата на Сфинкса.

 

Марлен отдава голяма почит на холандския художник от 17 век Рембранд ван Рейн. Той е считан за един от най-великите художници в европейската и със сигурност най-значимият в холандската история.

 

Sciarpa Azzurra

Sciarpa Azzurra

На 25 ноември, 2002 год. се състояла официалната презентация на колекцията „Sciarpa Azzurra”  във военния музей в Модена, Италия. На този ден, Марлен подарила една луксозна писалка на музея, която била вдъхновена от идеята „Sciarpa Azzurra”. Така този скъп пишещ инструмент става част от 300 годишната история на италианската армия.

 

Gens Pompeia

Gens Pompeia

Марлен посвещава своята колекция Gens Pompeia на едноименната цивилизация, развивала се на италианска територия. Древният град с името Помпея бил заселен около 7 век пр. Хр. Градът процъфтявал, докато не го сполетяло бедствието на вулкана Везувий през 79 г. след Хр.

 

Aderl

Aderl

За своята нова луксозна серия Aderl, Марлен е вдъхновена от древния град Ателла, който бил разположен между Неапол и Капуа. За направата на тези луксозни пишещи средства е използвана растителна смола и декорация от сребро. Уникалният кремав цвят им придава елегантност и изтънченост.

 

Basilea

Basilea

Фантастичната колекция Basilea е посветена на швейцарския град Базел. Колекцията е представена от сравнително голям размер пишещи инструменти, изработени от смола, със сребърни детайли и 18 Kt златен писец.

 

San Pietro

San Pietro

През 2014 г Marlen пуска нова лимитирана серия луксозни пишещи средства San Pietro, посветена на базиликата Свети Петър - най-голямата историческа християнска църква в света, главната базилика на папата във Ватикана. 

 

Mon Amour

Mon Amour

Марлен създава необикновената колекция от елитни маркови писалки и химикалки Mon Amour и я посвещава на всички влюбени по света. Чаровният дизайн предлага две вариации - POUR FEMME и POUR HOMME. Пишещите инструменти Mon Amour са изключително подходящи за всеки специален случай, за деня на влюбените, за колекционерите и ценителите на маркови писалки и химикалки, а защо не и за един уникален сватбен подарък.