вход

потребителско име:

парола:

забравена парола »
регистрация »
Имам код

бързо търсене


Търсене по цена:

от до
разширено търсене »

акцент

избор по марка

всички колекции на Krone »

Krone

Snake

От зората на света, на всеки континент,  където хората са почитали божественото, змията е била приемана като бог. От тъмните джунгли на Африка и Южна Америка, до най-студените кътчета на северна Европа, от горещите пустини на древен Египет през обширната пустош на Австралия, змията винаги е възприемана със страх и почитание.

Някои африкански култури боготворели скалистия питон и считали убийството на такова животно за сериозен грях. В Австралия пък, аборигените почитали голяма и шарена като дъгата змия, която олицетворявала сътворението на живота. Древните индийци използвали символа на намотана около тояга змия, за да олицетворят извисяването на духовното у човека или „Kundalini". За азиатските култури змията била свързвана с лечителските способности на прераждането, символ на това била сменящата се кожа на тези животни.  

Дори нашият съвременен символ на медицината от две змии, оплетени около жезъл, идва от гръцката митология. Според гърците Асклепий открил медицината, докато гледал как една змия използва билки, за да съживи друга змия. Самият Хипократ, олицетворение на най-добрият лекар, бил възпитан като член на 20тото поколение, отдадено на култа към Асклепий.

Krone създава своята колекция Змии, като облича телата на писалките с кожите на четирите най-популярни змии в света. Всеки пишещ инструмент е ръчно изрисуван с педантична точност и вещо майсторство.

 

 

 

арт. No: KR1501F

Всички колекции на Krone »