вход

потребителско име:

парола:

забравена парола »
регистрация »
Имам код

бързо търсене


Търсене по цена:

от до
разширено търсене »

акцент

избор по марка

Caran d'Ache

Името Caran d'Ache пробужда вселена, допринасяща за престижа, красива комбинация от креативност и превъзходство. "Повече от подпис", по този начин се комуникира уникалния стил: емблемата Maison de Haute Ecriture.

Опитни майстори изработват пишещите средства ръчно, за да бъдат използвани от ръка. Те прилагат голямо майсторство при избора и обработката на благородните материали, в точността на пишещите механизми и въвеждането на дръзки концепции. Тези ювелирни изделия на изкуството са чудеса на технологията и елегантността, символ на лекота и баланс, еталон за чувственост и разкош. Те очароват любителите на превъзходните предмети и колекционерите по света и предлагат изтънченост и комфорт на ръката, която само Maison de Haute Ecriture може да осигури.

още за Caran d'Ache »

 

 

Kолекции

 

Chinese Poem

Chinese Poem

Детайлите, които се разкриват при писалката Chinese Poem / Китайски стих на Caran d' Ache са изключителни, дори и според най-претенциозните и високи стандарти на колекционерите.

Тялото на писалката е запечатано в клетка от благороден метал. Chinese Poem е финално завършена в елегантна черна кутия.

Съвършената писалка за литературната мисъл.

 

Buddha

Buddha

Caran d'Ache има удоволствието да Ви представи Лимитираната серия Buddha Emerald,  шедьовър на швейцарските златари и ювелира Edouard Jud. Това изделиe е естествено продължение на успешната линия Buddha Limited Edition, вариант съчетаващ различни камъни, техният характер и тяхната идентичност. Всяка от линиите е произведена в 10 екземпляра и е индивидуално номерирана.

 

Tribal African Mask

Tribal African Mask

Лимитираната серия Tribal African Mask /Африканска племенна маска/ е една от артистичните колекция на Caran d'Ache. Изработена е от масивно сребро и е декорирана с различни детайли, изваяни върху оригинални африкански маски. Върхът на капачката завършва с полускъпоценен камък от Южна Африка - тигрово око.

 

Dragon

Dragon

Лимитираната серия Dragon е специално произведена в чест на Китай. Това е уникално колекционерско произведение и неговата декорация, базирана на образа на Дракона, е пленителна комбинация от сила и изтънченост. Като един Ангел от Ориента, Драконът има магически и духовни сили. Експертите и майсторите на Caran d'Ache са създали тази писалка, за любителите на рядките и красиви предмети.

 

Harmony

Harmony

Лимитираната серия Harmony /Хармония/ представя нова концепция в дизайна на луксозните писалки. Изкуството „Фън Шуй" е вдъхновило бамбуковата форма на   писалката Harmony. Тялото от тъмно червен китайски лак е просветлено от златни бамбукови листа. Перото е 18 каратово злато. Само 888 писалки са произведени и се предлагат по глобуса.

 

Matterhorn

Matterhorn

Лимитираната серия Matterhorn /Матeрхорн/ е вдъхновена от едноименния планински връх. Писалката е изработена от месинг, покрит с японски лак в цвят антрацитно сиво, наподобяващ цвета на скалите. Два орнамента от масивно сребро с родиево покритие украсяват тялото и капачката. Капачката изобразява величествения Matterhorn, докато тялото разкрива една пасторална картина с типична алпийска вила, борове, кози и Швейцарския флаг. Клипсът е оформен като хлопатар на крава, а цветчето от черен оникс на върха на капачката изобразява тинтява.

 

Mario Botta

Mario Botta

Изкуството на писането е съществен момент за развитието на цивилизацията, позволявайки на човешките същества да записват техните мисли и действия. Птичите пера, използвани през Средновековието и през вековете, все още представят изначалната форма на това изкуство.  Проектирайки посребрено тяло с родиево покритие и дизайнерски подпис върху клипа, лимитираната серия Mario Botta комбинира минималистичната простота на неговата цилиндрична форма с магнетичната красота на истинско пауново перо - „Разрушете монотонността".

 

CdA 80th Annivers Silver

CdA 80th Annivers Silver

Caran d'Acheе основана през 1924 год. и се налага като производител на едни от най-красивите и качествени пишещи средства в света. За да отбележи своя 80-ти рожден ден световно признатата Швейцарска компания отново произвежда една от най-харесваните и популярни колекции Ecridor, но изцяло от благородни метали. Лимитирана серия от 80 пишещи инструмента са изработени от масивно злато, а 800 броя - от масивно сребро.

 

Secret Journey The Trilogy

Secret Journey The Trilogy

Лансирането на Лимитираната серия "Secret Journey" връща колекционерите назад във времето на бреговете на езерото Леман  /Женевското езеро/ през последните три века, разкривайки една от най-красивите тайни на Швейцария. Истинското пътуване започва там, където са скрити тайните. "Тайното пътуване" е техническо чудо, тъй като крие в себе си скрит механизъм, който разкрива цитати на знаменитите автори, подкрепени със скъпоценен камък, внимателно подбран, за да отрази специфичните характеристики на автора, когото представлява. На тялото и капачката на пишещите средства, са прецизно изваяни стари карти, които въвеждат всеки един почитател на странните, редките и ценните предмети навътре в сърцето на историята.

 

Secret Journey I - Voltaire

Secret Journey I - Voltaire

Връщайки се назад във времето на XVIII век по северното крайбрежие на езерото, откриваме градът Лозана в компанията на Волтер. Като един от най-известните персонажи през този век, този прочут писател  е символ на своята епоха и незабравимото време прекарано в Лозана е овековечено и изкусно  замаскирано по тялото на писалката. Освен това, скрит от погледа остава диамант, символ на принципите  защитавани от Волтер през Епохата на Просветлението. Той индикира града на Лозана на картата от  XVIII век на езерото Леман,  представено от фино гравирани и изкусно пресъздадени образи в черен лак по тялото на писалката, със сребърно покритие и платинен завършек.

 

Secret Journey II - Chateaubriand

Secret Journey II - Chateaubriand

Различна визия, различен град, различен век: "Secret Journey II" разказва за престоя на Шатобриян в Женева през XIX век.

Когато говори за Женева, той възкликва "Една от онези прекрасни нощи, които сам Господ е създал за Щвейцария...", фино гравирани са тези думи, на пишещото средство, видими само, когато тайния механизъм бъде задействан ръчно. Камъкът рубин - символ на романтизма може да бъде открит на географското разположение на Женева върху писалката.

 

Secret Journey III - Tolstoy

Secret Journey III - Tolstoy

"Secret Journey III" ще ви отведе в Монтрьо, за да отбележи визитата на Толстой в тази прекрасна част на Швейцария - Езерото Леман (Женевското Езеро), през XX век. Лично Толстой признава "Красотата на този пейзаж ме очарова и ми дава неочаквана сила", което се отнася за региона на Монтрьо. Тези думи са видими само, когато тайният  механизъм е задействан. Блясъкът на сапфира може да бъде открит върху географското разположение на Монтрьо, камъкът е символ на царственост и напомня за дълбоките сини води на езерото.

 

Varius Link Series

В чест на Varius, емблематичната колекция на марката, Caran d'Ache създава линията Link Series, годишно лимитирано издание за господата, които почитат пишещите средства и аксесоарите. Тази линия е отражение на съвременния свят, поставяйки писането в сърцето на дизайна. 

Лимитираната серия представлява превъзходен съюз на два ценни материала - абанос и седеф. Свързани посредством деликатна линия, нишка от бяло злато, двата елемента се преплитат в хармония. Резултатът, от което е перфектен баланс на сила и деликатност, дързост и спокойствие. 

 

Harvest

Harvest

Следвайки лансирането на Perles de Caran d'Ache Лимитирана серия, Caran d'Ache изписва нова страница  в прекрасната история на перлите с колекцията Harvest /Жътва/, изцяло посветена на перлите Акоя.  Тя налага годишното събиране на перли, които са лимитирани  и се появяват от тяхната естествена среда веднъж в годината - през зимата. Броят на пишещите средства зависи от събраното количество перли по време на този период.

 

Hexagonal

Hexagonal

Изтънченост, технология и майсторство са отлично комбинирани при изработката на пишещите инструменти от колекция Hexagon. Хексагоналната форма е отличителен знак на Caran d'Ache, свързваща физическата идентификация на молива със самото пишещо средство. Известната форма, позволява на пръстите да се позиционират точно върху пишещото средство за постигане на истинска наслада при писането.

 

Varius

Varius

Caran d'Achе смесва миналото и настоящето и защитава традицията в съвременния живот. Неговата тайна: знаейки как да произвежда продукти, които имат душа и си подхождат с техните теми. Тази способност е базирана на изискването за високо качество, дълбоко вградени ценности и неподправено желание да бъдат отворени към бъдещето и дори предугаждайки го и избързвайки със събитията.

 

Leman

Leman

Когато слънцето залязва в дълбините на езерото Léman /Женевското езеро/, този магически момент, когато светлината става пълна с прекрасни нюанси, е вдъхновил компанията Caran d'Ache да създаде своята многоцветна колекция. Пишещите средства са базирани на хармонията от пигменти, използвани в производството на продукти за изобразителното изкуство. Всяко едно пишещо средство се съчетава с аксесоар в същия цвят, подчертано демонстриращ дълбочината и богатството на всички  цветове.

 

Madison

Madison

Колекцията Madison е очарователен синтез на характеристиките на 2 известни колекции: Тънката елегантност на Madison и клипа на колекция Léman.

Иновативният механизъм е разработен специално за Madison. Нужно е съвсем малко и леко докосване и натиск.

 

Ecridor

Ecridor

Тъй като живота идва с повече от достатъчно ограничения, се лекувайте с разкоша на Ecridor. Неговият малък размер Ви позволява да го носите навсякъде. А шестоъгълната му форма го прави изключително лесен за държане. Всички инструменти от колекцията Ecridor са позлатени или сребърни и посребрени с родиево покритие, за да се избегне естественото потъмняване на повърхността.

 

Ecridor XS

Ecridor XS

Caran d'Ache е експерт в производството на Супер миниатюрни писалки - eXtra Small- писалката XS е с дължина 107.5 мм, химикалката и механичният молив са дълги 96 мм...

 

Dunas

Dunas

Тези блестящи пишещи средства са естествено продължение на колекцията Dunas, която е вдъхновена от най-известните пустини в светя: Гоби, Мохаве, Танами и Сахара. Колекцията Shuny Dunas /Блестящи пустини/ създава усещането за копринен допир при докосване и има блестящ външен вид, който създава много приятна емоция. Новите изкрящи цветове - бяло, синьо, червено и черно - са прекрасна алтернатива на цветовете лансирани през 2002.