вход

потребителско име:

парола:

забравена парола »
регистрация »
Имам код

бързо търсене


Търсене по цена:

от до
разширено търсене »

акцент

избор по марка

всички колекции на David Oscarson »

David Oscarson

Valhala

Колекцията Valhala е деветата серия с ограничено издание, използвани са три варианта на цветовата гама, като всеки модел има издание от 88 бройки (включват се писалки и ролери).От Бронзовата ера до средновековието митологията на Викингите била доста разпространена заради голяма мобилност, пътешествия и набези. Днес, особено в Европа, почти всяка култура е белязана от тях. Известни с дългите си кораби и тежко въоръжение, викингите създали също и сложна руническа азбука, изсечена в големи гранитни скали, тези руни били наречени „рунически камъни”.

Валхала в точен превод означава „Залата на Убитите” и представлява всъщност раят на викингите, отвъдният свят на мъртвите, в който викингите могат да преминат с почести, когато са били добри войни. Той е със сложна структура по подобие на римски колизеум, с 640 врати, а след тях 960 героя могат да маршируват рамо до рамо. Тези войни са въоръжени с копия и златни щитове и през целия ден се сражават един с друг в обща битка. В края на деня раните на всички зарастват магически и всички сядат да пируват с месо от глиган и мляко от вимето на вълшебна коза.

В ярък контраст със суровото изкуство на викингите, колекцията Valhalla е един истински шедьовър, който съчетава сложната техника на гравиране Guilloché с високо художествените и естетически характеристики на твърдия емайл. Изработката им е постигната с три степени на гравиране, предлагат се в три цвята, като се комбинират прозрачен и матов емайл.

Пишещите инструменти Valhalla имат средновековен дизайн с изобразен характерен викингски кораб и гравирани рунически камъни, допълнени със змийски мотив.

 

 

 

арт. No: DO0701F

 

арт. No: DO0701R

Всички колекции на David Oscarson »