вход

потребителско име:

парола:

забравена парола »
регистрация »
Имам код

бързо търсене


Търсене по цена:

от до
разширено търсене »

акцент

избор по марка

всички колекции на David Oscarson »

David Oscarson

Jacques de Molay

Колекция е посветена на Jacques de Molay, водач на рицарите Тамплиери. Той и рицарите, които били открити във Франция били заловени от крал Филип IV „Справедливия" на 13 октомври 1307 год. Тъй като крал Филип дължал много пари на ордена, които не можел да плати, той измислил коварен начин да премахне рицарите, за да не се налага да им връща дълговете си. Кралят изфабрикувал фалшиво доказателство срещу Тамплиерите, като ги обявил за еретици пред папа Клемент V. Така задействал инквизицията, която представлявала интересите на папата в Франция и Jacques de Molay бил арестуван и измъчван в продължение на 6 и половина години.

След всички мъчения му бил даден шанс да направи публично признание, но той не се поколебал да каже истината и да обезсмърти чистотата на ордена на Тамплиерите.

Обикновено саможертвата се възприема като да отдадеш живота си за някаква цел, в която вярваш. Jacques de Molay наистина се жертвал, но преди всичко, за да спаси и докаже невинността на своите братя рицари. Тази смела постъпка вдъхновила Дейвид Оскарсон и той създал колекция пишещи средства с името на Jacques de Molay. Създавайки своята великолепна серия, Оскарсон спечелил на своя страна всички почитатели на този френски герой . Колекцията е възхвала не само на мъченичеството на de Molay, но също така свидетелства за разумната и далновидна политика, провеждана от основателите на американската конституция, която обръща внимание на религиозната свобода.

 

 

 

арт. No: DO0201F

 

арт. No: DO0201R

Всички колекции на David Oscarson »