вход

потребителско име:

парола:

забравена парола »
регистрация »
Имам код

бързо търсене


Търсене по цена:

от до
разширено търсене »

акцент

избор по марка

всички колекции на Caran d'Ache »

Caran d'Ache

Dragon

Драконът е доминираща фигура в приказния свят на Китайската митология и символизъм, въплъщение на сила и авторитет. Той се превръща в гигантска змия с люспи и опашка като тази на рибите, също така има огромни мощни нокти. Броят на  ноктите определя неговата сила: Драконът с пет нокътя винаги е бил най-почитан. На пишещото средство той е заобиколен от храм и божественото цвете лотус. Общо девет дракона могат да бъдат открити - два на тялото, два на капачката и пет на пишещия блок. Девет е числото, считано за щастливо в Китайската фолклор (най-голямото възможно нечетно единично число). То е символ на абсолютното съвършенство.

Блясъкът на червения лак на 88те писалки и 88те ролера е символ на живота и възраждането. Декорацията е с елегантен дизайн с родиево покритие на масивното сребро. Сложният дизайн е дело на майсторството на Едуард Джъд. Цветето лотус, храмът и черешовото дърво  са възпроизведени като деликатни скулптури. Мъдростта на водача е представена от още една деликатна нотка, която е Перлата на Акоя, украсяваща капачката. Докато Драконът  символизира Императорът, Перлата символизира мъдростта на лидера, съвършенството на неговите мисли и заповеди.

Тези 88 произведения на изкуството, са произведение във възхвала на Китай и са подчинени на числото 8, китайския символ на равновесие и благосъстояние. Лимитираната серия Dragon, символистична и индивидуално номерирана, въздига пишещите средства до нивото на уникални и ценни произведения на изкуството.  Лимитирана серия Dragon е представена в специална дървена кутия, покрита с черен лак.

 

 

 

арт. No: CD0501R

Всички колекции на Caran d'Ache »